Sådan får du fat i en bil til under 100.000 kroner

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Billån, Sparetips
Tags: , , , , , ,

Få en bil til under 100.000 kr.

Har du et stort behov for at have bil, men har du ikke særligt mange penge at gøre godt med? Vi giver dig her gode tips til, hvordan du kan anskaffe dig en billig bil til under 100.000 kroner, som kan transportere dig fra A til B, lige når det passer dig!

Køb brugt

Ved at købe en ældre bil frem for en splinterny kan du spare adskillige tusinde kroner. Det er imidlertid vigtigt, at bilen er nysynet, så du sikrer dig, at bilen er i fin stand og kan køre flere år endnu. Det er desuden en god idé at få lavet en brugtbilsattest, som er en tilstandsrapport, der i detaljer redegør for større og mindre fejl ved bilen. Det kan være alt lige fra en bulet bildør til rust i undervognen.

Fordelen ved at købe bilen brugt er, at du ikke bliver bundet af et billån, og det store udbud af brugte biler øger din chance for at finde en god bil til en fair pris. Til gengæld kender du ikke på forhånd udgifterne til reparationer, og ældre biler har typisk ringere sikkerhedsudstyr, end nyere biler har.

Køb småt

En anden mulighed er at købe en minibil, som ikke uden grund er blevet meget populære blandt danskerne. De kan erhverves for under 100.000 kroner, og så er de praktiske på grund af deres størrelse, som betyder, at du (stort set) altid kan finde en parkeringsplads – også inde i byen!

Fordelen ved at købe en minibil er, at du får en splinterny bil med høj sikkerhed og fabriksgaranti. Ulempen derimod er, at den har et højt værditab, og at du skal lægge minimum 20 % i udbetaling for at optage et billån til at finansiere bilen.

Læs også: Hvad koster det at forsikre min Volkswagen Up?

Privatleasing

Som en helt tredje mulighed kan du privatlease bilen. Det foregår ved, at du prøver en ny bil hos en forhandler, aftaler en periode og et antal kilometer, skriver kontrakt, lægger en udbetaling og kører hjem i bilen. Efter perioden afleveres bilen tilbage til forhandleren.

Fordelen ved privatleasing er, at du udelukkende skal betale ejerafgift, forsikring og brændstof, mens forhandleren står for service og reparationer. Ulempen er, at kontrakten ikke kan opsiges de første 11 måneder, og for at privatlease skal du først kreditgodkendes.

Vil du købe brugt, småt eller privatlease? Uanset hvilken løsning du beslutter dig for, så kan du sove trygt om natten, velvidende at du har sparet dig selv for adskillige tusinde kroner!

Hvis du vælger at købe en bil, skal du også være opmærksom på at du skal have en forsikring til bilen. Hvis du ønsker at finde den billigste forsikring, kan du inde på vores side sammenligne alle priserne så du kan finde den billigste. Her sammenligner vi priserne for selskaber såsom If Forsikring og Next Forsikring.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *