Spar op til 1692 kr om året på din a-kasse

|Posted by | A-kasse, Alle opslag

a-kasser

På Samlino.dk kan du sammenligne priser og indhold på de mange forskellige a-kasser, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over hele markedet. Uanset hvad dit fokus er, kan du basere din søgning på præcist dét, du prioriterer højest. Så lige meget om du ønsker at sammenligne a-kasserne på pris, vilkår eller medlemstal, kan du lynhurtigt se hvad de forskellige a-kasser indeholder, og hvor meget et medlemskab koster dig.

Ifølge Danmarks Statistik faldt bruttoledigheden fra januar til februar i år med 1.700 fuldtidspersoner til 114.600 i februar. Det svarer til en bruttoledighedsprocent på 4,3 procent. Selvom ledighedskurven er nedadgående, er der stadig mange mennesker, der enten mister deres arbejde, står uden arbejde efter at have afsluttet en uddannelse, eller har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet af forskellige årsager. I 2015 fik hver tredje nyansatte lønmodtager mellem 15 og 64 år job gennem bekendte, og det er dermed den vej allerflest danskere kommer i nyt job. Så udsigterne er positive, hvis man af den ene eller anden årsag står udenfor arbejdsmarkedet. For flere kommer i beskæftigelse, men vejen ud af ledighed kan være lang og tung. Derfor er det vigtigt med en god a-kasse. 

En god a-kasse, er ikke det samme som en dyr a-kasse

A-kasser er institutioner, hvis historie strækker sig tilbage til årene omkring 1900. I sin tid blev a-kasserne oprettet med det formål at hjælpe arbejdsløse medlemmer økonomisk – både i forbindelse med almindelig arbejdsløshed og under konflikter. A-kasserne supplerer et sikkerhedsnet til en del af befolkningen, der i forvejen oplever mere end rigelig modvind. Hvor nogle a-kasser er fagspecifikke, er andre mere brede, og tilbyder medlemmer med mangfoldige baggrunde og uddannelser assistance i en vanskelig tid. A-kasserne er statsstøttede, men det koster stadig penge at være medlem. Det gennemsnitlige månedskontingent for en a-kasse ligger på 463,50 kroner, hvis man sammenligner priserne for de 26 a-kasser på vores sammenligningsportal.

Se også: Arbejdsløs? Sådan får du dagpengene til at løbe rundt

Er man under uddannelse, tilbyder mange a-kasser et medlemskab uden kontingent, men for en arbejdsløs kan det være svært at finde luft i budgettet til at betale kontingent. Derfor kan der være noget fornuft i at se sig om på markedet. Reglerne er nemlig de samme for alle a-kasserne, så uanset hvor meget du betaler i medlemskontingent, er det det samme beløb du får udbetalt i dagpenge. Der er altså ingen økonomisk fordel i at betale for meget i kontingent. Naturligvis kan et forhøjet medlemskontingent hænge sammen med at de tilbyder andre ydelser, såsom medlemsfordele, kurser, sparring, jobtræning eller tilsvarende, men er der lavvande i pengekassen, giver det god mening at se på priserne, før man melder sig ind i en a-kasse.

En fyring kan ske for alle, så hvis man vil stille sig selv i den bedst tænkelige situation, må men være forberedt på konsekvenserne. Her kommer a-kasserne ind i billedet. Dagpengesatsen er på højst 836 kr. pr. dag, hvilket på fire uger giver 16.720 kr. Hvis man som a-kassemedlem bliver fyret fra sit arbejde, er det dette den maksimale ydelse, uanset hvilken a-kasse man er medlem af. Man bliver ikke velhaver af dagpengene, men det kan være med til at give en midlertidig økonomisk støtte, så man ikke bliver tvunget til at gå fra hus og hjem.

Læs også: Jobopslag: Er du Samlino.dks nye medarbejder?

Stor forskel i medlemspris

Prisforskellen fra den billigste a-kasse til den dyreste er i øjeblikket 1.692 kr. kroner om året (eksklusiv fagforening). Hvis du ved hvad du leder efter, kan en billigere løsning altså gøre en mærkbar forskel i det daglige budget. Så bliver der flere penge til det sjove.

Der er selvfølgelig flere ting du skal være opmærksom på, når du vælger en a-kasse. Først og fremmest skal du være helt klar over, hvad du vil bruge din a-kasse til. Vil du gerne have faglig sparring er det en god idé at vælge en mere fagspecifik a-kasse, hvorimod dagpengesikkerheden sagtens kan fås gennem en mindre fagspecifik og måske billigere a-kasse. Hvis du allerede er medlem af en a-kasse, kan der stadig være store fordele ved at sammenligne priserne på markedet med jævne mellemrum. Specielt hvis det netop er prisen, der er det vigtigste for dig. Tendensen er typisk, at man finder sin a-kasse gennem sin arbejdsplads, kollegaer eller fagforening, men så ikke reviderer sit valg i årevis. Og så trækkes medlemskontingentet på kontoen måned efter måned, uden man giver det den mindste opmærksomhed. På vores sammenligningsportal får forbrugerne mulighed for at sammenligne tilbuddene på linje med alt andet – der kan nemlig være rigtig mange penge at spare!

Artiklen er publiceret/opdateret april, 2016

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *