Hvornår har du sidst skiftet forsikring? Som udgangspunkt bør man tjekke op på sine forsikringer mindst en gang om året. Desuden bør du justere forsikringen, når der sker særlige ændringer i dit liv – vi nævner her de situationer, du kan komme ud for i dit liv, hvor det er vigtigst at få tjekket op på forsikringen.
Du får børn
Når du får børn, bør dig og din partner enten udvide jeres ulykkesforsikring til også at omfatte børnene eller tegne en separat børneulykkesforsikring, som dækker indtil de fylder 18 år. Dermed er børnene dækket i tilfælde af, at de kommer til skade.
Læs også: Infografik: Pengeråd du bør give dine børn
Du skifter job
Hvis du skifter job, skal du fortælle dit forsikringsselskab om din nye stilling, så din ulykkesforsikring tilpasses det aktuelle erhverv. Hvis du bliver arbejdsløs eller vælger at gå hjemme og dermed ikke længere er omfattet af arbejdsgiverens lovpligtigearbejdsskadeforsikring, skal du have din fritidsulykkesforsikring ændret til en heltidsulykkesforsikring.
Du tager på ferie
Du bør aldrig rejse uden for Danmark uden at have taget stilling til en rejseforsikring. Det blå sygesikringskort gælder inden for EU, men giver dig udelukkende de rettigheder, som borgerne i det pågældende land har. Hvilken rejseforsikring, du eventuelt skal vælge, kommer an på, hvorhen rejsen går, hvor lang tid rejsen varer, hvad du skal foretage dig og hvor godt, du vil sikre dig.
Hvis du skal på bilferie, bør du desuden have det grønne kort med dig (hvis du kun har tegnet en ansvarsforsikring på din bil) eller det røde kort (hvis du yderligere har tegnet en kaskoforsikring), så du har gratis adgang til vejhjælp og lignende i udlandet.
Samlino.dk sammenligner hele markedet og indhenter blandt andet tilbud fra IDA Forsikring og Tryg.
Læs også: Gælder bilforsikringen i udlandet
Du bliver skilt
Hvis du bliver skilt eller flytter fra din partner, er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på i forhold til forsikring.
Når du eller din partner flytter til en ny adresse, er det nødvendigt at tegne en ekstra familie-/ indboforsikring til dækning af det løsøre, der biver delt mellem Jer. Husk at melde adresseændring samt tegne ny forsikring hurtigst muligt.
Hvis I har en fælles ulykkesforsikring, bør I ved skilsmisse sørge for at tegne hver Jeres ulykkesforsikring, ligesom I skal aftale, hvem der sørger for ulykkesforsikringen af eventuelle børn.
Den af Jer, som beholder bilen, skal registreres som ejer/ bruger af bilen, og hvis du i forbindelse med flytning anskaffer dig en ny bil, skal den som minimum ansvarsforsikres. Hvis bilen har en vis værdi, bør du også overveje en kaskoforsikring.
Læs også: Skilsmisse og økonomi
Din samlever/ægtefælle dør
I tilfælde af at din samlever eller ægtefælle dør, vil boet blive delt, og det kan være nødvendigt at justere forsikringssummen. Hvis der er en bil registreret i afdødes navn, skal den desuden omregistreres/ ejerskiftes hos SKAT. Vær også opmærksom på at hvis din partner er død som følge af en ulykke, skal det hurtigst muligt anmeldes til forsikringsselskabet.