6 finansielle mål for dig som er i 20’erne

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Tips og tricks
Økonomi, finansielle mål, unge

Har du sat dig nogle mål for din økonomi?

Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, når man er i 20’erne, da SU’en og deltidsjobbet skal betale alle dine udgifter! Heldigvis kan checklister hjælpe dig et langt stykke af vejen, og det kan føles helt befriende at kunne tjekke noget af på sin checkliste. Derfor har vi lavet en checkliste med seks finansielle mål, som du kan bruge til at styre din økonomi i den rigtige retning – hvis du allerede nu kan sætte flueben ud for nogle af punkterne på checklisten, er det bare et plus.

1. Opret en konto til uforudsete udgifter
En konto til uforudsete udgifter er rar at have i tilfælde af, at du kommer til at smadre en rude i din lejlighed, lave en skade på din bil eller lignende. Med en sådan konto undgår du at havne i en situation, hvor du er nødt til at låne penge af andre.

2. Lev på sidste måneds indkomst
Lad være med at leve fra løncheck til løncheck. Brug det du tjente sidste måned til at betale denne måneds udgifter. Det kan være en udfordring, men når du først er kommet ind i rytmen, vil du aldrig ønske at gå tilbage til at leve fra løncheck til løncheck.

3. Undgå gæld
Jo længere tid du kan undgå at stifte gæld, desto længere tid har du til at spare op. Undgå så vidt muligt at stifte gæld, og hvis du allererde har en gæld, så sørg for at få den tilbagebetalt så hurtigt som muligt. Når du har afbetalt din gæld, kan du bruge de penge, du typisk ville bruge til at betale af på lånet, til at sætte ind på en opsparingskonto eller til at investere.

4. Investér dine penge
Ved at investere dine penge i eksempelvis aktier og obligationer, kan du få dine penge til at vokse sig større. Det kræver naturligvis, at du har sat dig godt ind i aktie- og/eller obligationsmarkedet. Der er nemlig også en risiko for at tabe penge, hvis du investerer dine penge i det forkerte.

5. Beskyt dig selv med forsikring
Du bør sørge for at forsikre dig, så du har et sikkerhedsnet at falde tilbage på, i tilfælde af at du har haft indbrud i hjemmet, bliver involveret i en trafikulykke eller lignende. På den lange bane kan det godt betale sig at tegne en forsikring, da den årlige forsikringspræmie er langt lavere end den pris, du selv ville skulle betale for eventuelle skader, hvis du ikke var forsikret.

Læs også: Studerende: Sådan får du råd til forsikring

6. Skab en ekstra indtægt
Ved at have en ekstra indtægt kan du spare mere op, samtidig med at du kan bruge flere penge. Hvis du eksempelvis har en fritidshobby, kan du starte med at tjene penge på den. Det kan være, at du elsker at male, eller at du godt kan lide at pusle rundt i din have i weekenden. Begynd at sælge dine malerier eller tilbyd havehjælp, enten til dit netværk eller via internettet. På den måde laver du det, du godt kan lide, samtidig med at du tjener penge. Win-win!

Kan du allerede tjekke nogle af punkterne på checklisten af, og har du nogle andre punkter, som du godt kunne tænke dig at føje til listen? Så skriv dem meget gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *