Skal du ud at rejse i påsken? Så er der flere ting, som du selv kan gøre for at at spare på ferien uden at gå på kompromis med kvaliteten af den. Læs her hvordan du ved hjælp af lidt forarbejde og omtanke på ferien kan spare flere tusinde kroner.
7 gode spareråd til påskeferien i udlandet
1. Flybilletter
Der kan være mange penge at spare på flybilletterne ved at tage et kig på eksempelvis Afbudsrejser.dk. Hjemmesiden samler de billigste flybilletter med særlig fokus på afbudsrejser, hvilket er ideelt for dig, som mere eller mindre spontant beslutter dig for at rejse til udlandet i påsken.
2. Hotel
Det bliver hverken første eller sidste gang, du får dette råd fra os – og med god grund. Der dukker flere og flere sammenligningssider frem, og det er altid en god idé at anvende dem, inden du foretager et køb, også når det gælder hoteller, prøv eksempelvis Hotels.com.
Der kan i nogle tilfælde også være penge at spare ved at ringe det konkrete hotel op og bede om et tilbud. Nogle vil nemlig være villige til at give rabat på hotelopholdet, hvis du køber direkte igennem hotellet. Chancerne for rabat bliver desuden større, hvis du beder om at snakke med hotelchefen, da han har retten til at give rabat, hvilket hans underordnede muligvis ikke har.
Tjek også: Sådan får du fingrene i de billigste flybilletter!
3. Billeje
Medmindre din rejsedestination har et velfungerede transportnet, kan det være en god idé at leje en bil hjemmefra – det giver en stor frihed (og store besparelser) at kunne tage bilen frem for at tage taxa rundt i byen.
Hvis du beslutter dig for at leje en bil, er det en god idé at tænke over størrelsen af den. Skal der være plads til børn og en masse bagage, eller skal I blot kunne være to i bilen med en begrænset mængde bagage? I sidstnævnte tilfælde bør I vælge en mindre (nyere) bil, hvorved I kan spare en hel del penge på benzinforbruget.
4. Valuta
Du kan efterhånden bruge dit kreditkort og Visa/Dankort rigtig mange steder, men det er alligevel rart at have nogle kontanter med hjemmefra. Hos vekselbureauet Forex slipper du for vekselgebyret, og det samme kan gøre sig gældende i din bank, hvis du har flere produkter samlet her. Hvis du skal hæve valuta på rejsen, er det en rigtig god idé at hæve et større beløb på én gang. Du skal nemlig betale et gebyr for hver gang, du hæver, og det kan hurtigt løbe op, hvis du hæver mange mindre beløb.
Læs også: Her får du mest valuta for pengene
Tjek i øvrigt op på om du betaler et årligt gebyr for dit kreditkort, og om der er en rejseforsikring inkluderet. På Samlino.dk kan du sammenligne kreditkort, og finde frem til de forskellige fordele kreditkortudbyderne tilbyder.
5. Bagage
Når du skal pakke, bør du begrænse dig. Gå så vidt muligt efter at holde dig omkring 5 kg under maksgrænsen for bagagen. På den måde kan du have lidt ekstra med hjem i bagagen uden at skulle betale for overvægt – og det kan være en rigtig dyr fornøjelse!
6. Seværdigheder
Hvis I kommer i nærheden af en turistservicedisk eller et turistbureau efter ankomsten til jeres rejsedestination, så spørg ind til om de har rabatkuponer eller vouchers til seværdigheder i nærheden af jeres hotel. Er det tilfældet, kan der være mange penge at spare på attraktioner, I alligevel havde planlagt at besøge.
7. Mobiltelefon
De fleste foretrækker at have mobiltelefonen med på ferien, men forsøg så vidt muligt at begrænse dit forbrug af data på ferien. Slå dataroaming fra under mobilens indstillinger, og brug så vidt muligt hotellets WiFi når du skal lægge feriebilleder op på Facebook eller tjekke de seneste nyheder fra Danmark. Der findes dog mobilabonnementer med dataroaming inkluderet. Hvis du gerne vil have et abonnement hvor dette er inkluderet kan du sammenligne mobilabonnementer via vores sammenligningsportal. Her har vi udbydere såsom OiSTER og Telmore inkluderet.
Se også: Brug din telefon på rejsen
Der findes dog tjenester som Spotify og Google Maps, som du kan bruge offline og dermed benytte uden at skulle betale for det.
Rigtig god rejselyst!