Det er allerede begyndt at lugte lysegrønt af sommerferie. Selvom mange danskere bestiller sommerferien, når det er allermest gråt og kedeligt herhjemme, så er det nu alle bevæger sig ud i sommerlandet og lader batterierne op. Hvis man er tidligt ude med planlægningen, er der nogle fornuftige greb at tage, som får pengene til at række så langt som muligt. Men selvom man ikke er en earlybird, er stadig gode penge at spare, hvis man tænker sig godt om på sin sommerferie! En ferie kan nemlig hurtigt blive en rigtig dyr fornøjelse, men med disse råd undgår du at blive ruineret af sommerferierejsen.
1. Sammenlign flybilletter og hoteller
Det er altid en god idé at sammenligne priser på flybilletter og hoteller, da det er nogle af de største omkostninger forbundet med rejsen. De fleste kender til Momondo.dk og med god grund, for her kan du let sammenligne priser på fly og hoteller, så du undgår at give mere end højst nødvendigt for de to poster i feriebudgettet. Et alternativ til de dyre hoteller, er privat indkvartering. Airbnb er efterhånden brugt og kendt verden over, så hvis man er flere der skal feriere sammen, er det en rigtig god mulighed for at spare nogle penge. Derudover gør privat indkvartering det også nemmere at spare penge under opholdet, da man typisk har adgang til et køkken og derfor kan lave mad og madpakker hjemme, så man ikke skal bruge penge på dyre restauranter og cafébesøg til alle måltider hver dag.
Tjek også: Sådan giver du drikkepenge i udlandet
2. Overvej tidspunktet for din ferie
Det er altid en god ide, at overveje hvornår man lægger sin ferie. Hvis man rejser i højsæson, skal man ikke kun finde sig at af de fleste steder er overrendt af andre turister på rejsemålet, men også i at priserne typisk stiger en god sjat. Men hvis man i forvejen har et stramt budget, så kan det måske betyde, at man rent faktisk får råd til at tage et afbræk fra hverdagen, hvis man rykker ferien fra høj- til lavsæson. Hvis man for eksempel ønsker at holde sin ferie i Danmark, så er der flere tusinde kroner at spare, hvis man rejser udenfor sæsonen. Hvis man vil en uge i sommerhus i Skagen, er forskellen i pris for leje af et sommerhus i henholdsvis uge 29 og 36 mere end 8.000 kr. I vores seneste analyse er den største prisforskel på samme sommerhus i- og udenfor sæson hele 8615 kr. Så hvis man ikke har det største feriebudget, kan der være store økonomiske fordele i at overveje om man kan skubbe sin ferie nogle uger.
3. Undgå at købe rejsestørrelser
Du kan købe alt lige fra solcreme til shampoo i små rejsestørrelser, men lad dig ikke friste! Køb i stedet de almindelige størrelser og hæld dem på mindre beholdere – det vil spare dig for en masse penge, da prisen per liter er langt dyrere for en rejsestørrelse sammenlignet med de almindelige og større størrelser.
4. Tag offentlig transport til lufthavnen
Det kan være dyrt at have din bil parkeret på lufthavnens parkeringspladser, så medmindre du har besluttet dig for selv at køre på ferie, bør du overveje at tage offentlig transport til lufthavnen. Undersøg i øvrigt priserne på transfer fra lufthavnen hjemmefra, så du undgår at betale overpris for en taxa.
Se også: Brug din telefon på rejsen
5. Rejs efter købekraften
Kunsten at rejse handler ikke kun om at have lysten. For de fleste har lyst til at rejse ud i verden og gå på opdagelse, men det koster også. Derfor er det ikke nogen helt dum idé, at overveje hvor ens hårdttjente lønkroner rækker længst. For der er stor forskel på hvordan de forskellige landes valuta ser ud i forhold til den danske krone. Så før du slæber kufferten i lufthavnen, er det en god idé at undersøge, hvor dine danske kroner rækker længst. De fleste mønter svinger i værdi fra år til år, men ser man på udviklingen over et par år, kan man danne sig et tydeligere billede af, hvor pengene er på vej hen og hvor købekraften er størst. Hvis man bestiller sin næste rejse med valutakursen in mente, vil en shoppetur til New York være et dårligt økonomisk træk lige nu, hvorimod Sydafrika, Rusland og Brasilien vil være gode destinationer, hvis man rejser efter købekraften.
6. Hold jer til den inkluderede bagage
Hold dig inden for det bagagemaksimum, der er inkluderet i flybillettens pris – også på hjemturen! På den måde undgår du at betale dyre domme for den ekstra bagage. De fleste kufferter er et par kilo tungere på hjemrejsen end på udrejsen så gå efter at pakke let på udrejsen, så du har plads til de ekstra kilo på hjemrejsen.
Se også: Her får du mest valuta for dine penge
7. Tjek dit mobilabonnement
Inden du pakker kufferten og rejser ud i det blå, så tjek lige dit mobilabonnement igennem. Selv om markedet har udviklet sig inden for udlandstelefoni, kan det stadig være forbundet med store omkostninger at bruge sin mobil, når man rejser. Det er forholdsvist nyt, at teleudbyderne er begyndt at inkludere udlandsforbrug i deres mobilabonnementer, så hvis du endnu ikke har et abonnement, du kan bruge når du rejser i udlandet, så husk at slå dataroaming fra. De fleste steder i verden kan du connecte med wifi på hoteller, lejeboliger og beværtninger, så hvis du skal bruge internettet, er det klart den bedste løsning at gøre det mens du er forbundet med et netværk.
Priserne på mobilabonnementer ændrer sig hyppigt, så hvis du vil sikre dig de bedste priser, er det nyttigt at sammenligne priserne med jævne mellemrum. Det kan man heldigvis nemt gøre på vores sammenligningsportal Samlino.dk. Her sammenligner vi udbydere såsom DLG Tele og Telia.
8. Betal med kort i stedet for kontanter
I stedet for hæve i pengeautomater, når du er på ferie, kan du bruge dit kreditkort i butikker og på restauranter. På den måde slipper du for at betale vekslegebyr, når du hæver i automaterne. Derudover får du et godt overblik over det beløb, du har brugt i løbet af ferien. Er du nødt til at bruge kontanter, er det bedst, at du hæver pengene fra din konto i lokal valuta. Nogle pengeautomater i udlandet giver dig mulighed for at opkræve beløbet i danske kroner, men det er bedst at vælge at hæve pengene i den lokale valuta, da kurserne typisk vil være mest fordelagtige på den måde.