Så mange danskere bruger mobilen på toilettet

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag

brug-af-mobil-pa%cc%8a-toilettet

På få år er der sket en voldsom udvikling i antallet af danskere, der tager deres mobil med ud på toilettet, men der er mange grunde til at lade være. 

Hvor det tidligere var aviser, bøger og bagsiden af shampooflasken, der var den mest yndede måde at slå tiden ihjel på toilettet, er danskernes absolut foretrukne metode i dag at scrolle løs på deres smartphone. Det viserne en rundspørge, som YouGov har foretaget for Samlino.dk.

Her erkender hele 87 procent af danskere mellem 18 og 39 år, at de sidder med deres smartphone, mens de er på toilettet. Rundspørgen afslører desuden, at det især er mænd, der bruger telefonen til at få tiden til at gå, mens naturen går sin gang.

Tallet for alle aldersgrupper viser, at det samlet er 59 procent af de adspugte, der fordriver tiden på toilettet md telefonen i hånden, hvilket er en klar stigning fra en lignende undersøgelse i 2016, hvor det ‘kun’ var fjerde dansker.

Men selvom det er nemt lige at tjekke mail og sociale medier, når man alligevel sidder og venter, så er det faktisk en rigtig dårlig, når det kommer til din sundhed.

Nedenfor har vi samlet en række årsager til, det er bedst for dig og dine omgivelser at lade din telefon blive i lommen.

4 grunde til, du ALDRIG skal bruge din mobil på toilettet

 

1. Bakterier, bakterier, bakterier

Undersøgelser har påvist, at mange smartphones har flere bakterier end et toiletbræt. En stor del af bakterierne skyldes, at folk tager telefonen med på toilettet, hvor bakterier bliver overført fra toiletpapiret og toiletvandet til telefonens skærm.

2. Spredning af bakterierne

En smartphone giver rigtig gode betingelser for bakterier, da den ofte har en lun temperatur på grund af batteriet, hvilket er ideelt for bakteriers vækst. Hvis du derudover røer ved den efter at have spist, vil fedtet fra dine fingre gøre det endnu lettere for dem at sprede sig.

3. Hæmorider

Ifølge eksperter bør et toiletbesøg maksimalt tage 60 sekunder, hvis du gerne vil undgå hæmorider, og ofte vil brugen af din telefon få dig til at sidde unaturligt længe.

4. Stress og kreativitetdræber

Det gælder om at slappe helt af og overgive sig til indvoldenes vold, siger psykolog Morten Fenger, der er forfatter til bogen ‘Når mobilen tager magten’. Han bakkes op af Dr. James Roberts, der er professor ved Baylor University. – Toilettet plejede at være et sted fri for distrationer og teknologi. Sådan er det ikke længere, og det er ikke godt for vores mentale velbefindend

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *