Forestil dig: Du har lige fået en lækker bil, du har sammenlignet dig til en billig bilforsikring med Samlino.dk og humøret er højt. Alting spiller. Nu er der imidlertid en tumpe, der laver en kæmpe ridse i din bil, og selvom forsikringsselskabet dækker skaden, skal du skal betale en selvrisiko på 4.000 kroner. Unødvendigt! Dette er slut nu med LowRisQ.
Hvad er LowRisQ, tænker du måske? Det er såmænd Q8, der har fået en utrolig god idé, idet du her kan forsikre din selvrisiko på din bilforsikring. Farvel til uforudsete udgifter. Du kan læse mere om LowRisQ i dette blogpost og ved at besøge Q8’s hjemmeside her.
Med LowrisQ betaler du 88 kroner om måneden, og herefter kan du, efter du har anmeldt en skade til forsikringsselskabet, kontakte Q8 og få dækket din selvrisiko:
- Buler, ridser og skader – op til 4.000 kroner
- Udefrakommende skader på tagboks, cykel eller lignende – op til 20.000 kroner
- Udskiftning af rude ved stenslag – op til 2.500 kroner
- Udskiftning af brændstof, hvis du har tanket det forkert – op til 2.500 kroner
- Indbrud i din bil – op til 2.500 kroner
- Tyveri af nummerplade – op til 2.500 kroner
Hvorfor LowRisQ kan være en god idé
LowRisQ er naturligvis ikke den ideelle tillægsforsikring for alle, men hvis du kan relatere til følgende, er det måske for dig:
- Du foretrækker faste omkostninger frem for uforudsete udgifter
- Du ønsker at få en billigere bilforsikring
- Du er yderst uheldig, og får mange skader på din bil
Nogle danskere har det generelt bedre med at have flest faste omkostninger, idet det herved er lettere at planlægge sin økonomi. Får du eksempelvis en skade på din bil, og skal du betale 4.000 kroner i selvrisiko, kan det være svært at dække andre uforudsete udgifter.
En billigere bilforsikring? Ja tak, vil de fleste nok sige til det. Med Samlino.dk kan du finde den billigste bilforsikring på markedet, men det betyder ikke, at du ikke skal betale din selvrisiko, hvis du får en skade. Du kan dog spare penge på din bilforsikring, hvis du vælger en selvrisiko på fx 6.000 kroner inklusiv LowRisQ fremfor en selvrisiko på 2.000 kroner.
Får du generelt bare mange skader på din bil, burde du nok overveje en forsikring som denne, så du ikke skal betale tusindvis af kroner om året for dine skader.
Kører du derimod perfekt, og er du aldrig ude for tyveri eller lignende, er LowRisQ måske ikke lige noget for dig. Er du typen, der dog godt kan lide at være på den sikre side, bør du måske lige tænke over det en ekstra gang.
Kan det betale sig? Sådan kan LowRisQ gøre din bilforsikring billigere
Samlino.dk har sat sig for at lave en test på, om LowRisQ i virkeligheden kan betale sig. Derfor har vi taget en forsikring på en VW Passat fra Alka og udregnet, om det kan betale sig at hæve sin selvrisiko fra 2.000 kroner 6.000 kroner, da du ved en bule effektivt vil have den samme selvrisiko her.
Der tages udgangspunkt i en testperson, der er 35 år gammel og bor i København, som får en ridse i bilen, hvilket dækkes op til 4.000 kroner af Q8. Det antages, at vedkommende har haft bilforsikring i 15 år og kører 20.000 kilometer om året.
Selvrisiko på 6.000 kr. (effektivt 2.000 kr.) | Selvrisiko på 2.000 kr. | |
---|---|---|
Årlig pris | 8.991,24 kr. Inkl. LowRisQ |
9.727,60 kr. |
- Priserne er indhentet fra Alka d. 25. april 2018
Hvis du ønsker en effektiv selvrisiko på 2.000 kroner, kan du altså spare 736,36 kroner ved at vælge en selvrisiko på 6.000 og købe LowRisQ fra Q8. Den effektive selvrisiko i eksemplet er dog kun ved skader, buler og ridser.
Du skal være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at netop du kan spare penge på samme måde som i eksemplet. Bilforsikring priser handler også om bopæl, og selvrisikoen kan også have mindre betydning for prisen hos nogle selskaber end andre.
Skal du vælge LowRisQ?
Hvis du gerne vil have en billigere bilforsikring, en lavere selvrisiko (eller ingen) eller foretrækker faste omkostninger frem for uforudsete udgifter, bør du overveje LowRisQ. Dette er et yderst smart forsikringsprodukt, og det gælder desuden uanset, hvem der kører.
Du skal dog være opmærksom på, at det kun dækker 2 skader pr. år, så hvis du er yderst uheldig, skal du måske lige tænke en ekstra gang.