Når året er slut, vil de fleste gerne have svar på, om de har betalt for lidt i skat eller skal have penge tilbage. Nedtællingen er i gang på SKATs hjemmeside. Mandag d. 14. marts 2016 ligger årsopgørelsen tilgængelig på SKATs hjemmeside. Men hvordan er det lige det hænger sammen med skat og fradrag? Har du helt styr på det eller deltager du hvert år i marts i det store skatte-lotteri?
Læs også: Indkomstskatter i hele verden
Er du tabt bag en skattevogn eller er du et skattegeni? Få dommen herunder!
Test din skatteparatviden
Fik du et dårligt resultat?
Selv folk, der har været på arbejdsmarkedet og betalt skat i årevis, synes, det er vanskeligt at finde rundt i. Måske er det især svært at gennemskue, hvad der er hvad, hvis man selv skal indtaste oplysningerne til SKAT. Hvis du er opmærksom på hvilke fradrag du har ret til, kan det have stor betydning for hvor meget, du skal betale i skat.
Tjek også: Firmagaver: Sådan undgår du skattesmæk
Få alle fradrag med på årsopgørelsen
4,4 millioner danskere i første halvdel af marts svar på, om de skal have penge tilbage eller betale mere i skat. Måske er du en af de mange, der ikke skal ændre noget, men blot tjekke, at alle tal er med, og at de er korrekte. SKAT har lavet en guide, der hjælper dig med at tjekke, om alle de fradrag, du har ret til, er med på din årsopgørelse. Kryds de situationer af, der passer til dig, og få en liste over fradrag, der kan være relevante for dig. Hvis du har ændringer til årsopgørelsen, kan du taste dem ind i TastSelv, når årsopgørelsen er klar. Du vil få det nye resultat med det samme. Find fradragsvejlederen her!
Se også: Sådan får du styr på de mange skattefradrag
Det er vigtigt at du tjekker, at din årsopgørelse er korrekt, da du kan ende med at betale penge tilbage til SKAT. Det en god idé at have nogle penge sparet op, i tilfælde af at du skal betale penge tilbage i skat. Du kan spare mange penge op, ved at gøre dine faste udgifter mindre. Du kan eksempelvis benytte dig af vores sammenligningsportal for bilforsikring, hvor vi samler priserne fra danske forsikringselskaber såsom Alm. Brand og Tryg.