Flere end hver tredje ung har sendt seksuelt indhold på mobilen

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement

mobilabonnementer

Hele 37 procent af de 18-29 årige svarer, at de har sendt beskeder og billeder med seksuelt indhold fra deres telefon – hver tredje har efterfølgende fortrudt, viser undersøgelse fra Samlino.dk

Det vakte opsigt herhjemme og internationalt, da politiet for nylig meddelte, at de havde sigtet 1004 danske unge for distribution af børneporno, efter de havde brugt Facebooks Messenger-app til at dele en video af to 15-årige, der havde sex. 

Men en ny rundspørge foretaget af analyseinstituttet YouGov for Samlino.dk viser, at det er særdeles udbredt blandt unge herhjemme at sende sexbeskeder og dele nøgenbilleder af sig selv. 

Hele 37 procent af de 18-29 årige svarer, at de har sendt beskeder og billeder med seksuelt indhold fra deres telefon, og af dem erkender hver tredje, at de på et senere tidspunkt har fortrudt, at de har gjort det. 

Undersøgelsen viser også en lille overvægt af unge mænd, der har sendt beskeder med seksuelt indhold, mens der er en overvægt af unge kvinder, der har fortrudt, at de har gjort det. 

Og netop det at så mange unge senere fortryder at have sendt beskeder og billeder med seksuelt indhold, bør føre til selvransagning hos forældre og undervisere, der bør være mere opmærksomme på at fortælle de unge om de mulige konsekvenser ved at dele seksuelt indhold. 

– Der har været talrige eksempler på unge mennesker, der har fået delt billeder eller videoer af sig selv med seksuelt indhold, og det bekræfter denne undersøgelse desværre, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, administrerende direktør i Samlino.dk, der blandt andet er eksperter i mobil- og bredbåndsprodukter. 

Guide: Sådan skærmer du dit barn fra seksuelt og voldeligt indhold på mobilen

Undersøgelsen om deling af seksuelt indhold er foretaget blandt 18-29-årige, men i takt med at børn bliver stadig yngre, når de får deres første smartphone, er det en god ide at sikre, at de ikke bliver udsat for seksuelt og voldeligt indhold, når de bruger telefonen. Vi giver dig her en guide til, hvordan du låser for denne slags indhold på dit barns telefon.

Sådan tilvælger du begrænsninger på dit barns iPhone

Bemærk: Der er taget udgangspunkt i en iPhone 7 plus. Fremgangmåde og funktioner kan variere fra model til model.

Hvis dit barn har en iPhone, er der mulighed for at begrænse en lang række funktioner ved at tilvælge det på telefonen.

For at få indstillet begrænsningerne skal du gå ind i appen ‘Indstillinger’. Herefter vælger du menuen ‘Generelt’, der er illustreret med et tandhjul. I denne menu vælger du undermenuen ‘Begrænsninger’. Hvis det er første gang du bruger denne menu, skal du vælge en fire-cifret kode. Vælg en kode som dit barn ikke kan gætte, da denne kode bruges til at lave ændringer i begrænsningerne.

Under menuen ‘Begrænsninger’ kan du vælge, at enten begrænse eller helt fjerne dit barns adgang til en række apps og indhold.

Du kan for eksempel begrænse disse kategorier:

  • App-tilladelser: Du kan begrænse, hvorvidt dit barn har adgang til en internetbrowser, kamera, FaceTime og iTunes, samt regulere, om det må installere, slette og købe apps.
  • Indhold: Du kan begrænse musik og nyheder, der er under kategorien “Explicit”, film, TV og apps med aldersbegrænsninger og bøger med seksuelt indhold.
  • Anonymitet: Du kan bl.a. begrænse lokalitetstjenester, kontakter, bluetooth-deling og brug af mikrofon.

Sådan tilvælger du begrænsninger på dit barns Android

Har dit barn en android, har du mulighed for at bruge tilvalget ‘Forældrekontrol’. Dog fungerer dette ikke på samme måde som på en iPhone, da der ikke er mulighed for at administrere indhold direkte fra telefonens indstillinger. I stedet skal du bruge Google Play appen, som er den du bruger, når du skal downloade apps.

Hvis dit barn er under 13 år, skal du bruge appen Familiy Link. Herefter vælger du ‘Administrer indstillinger’ på kortet ‘Indstillinger’, og vælger så du menuen ‘Administration’ i Google Play.

Er dit barn minimum 13 år, vælger du ‘Forældrekontrol’ under ‘Indstillinger’ i Google Play appen. Herefter vælger du en pinkode, som du skal bruge, hvis du ønsker at ændre i indstillingerne.

Når du har oprettet Forældrekontrol som tilvalg, kan du begrænse adgang til apps og spil, musik, film, TV og bøger. Dog bør det bemærkes, at barnet stadig vil kunne tilgå ufiltreret indhold, hvis de har et direkte link til indholdssiden.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *