Spar penge på at købe bilen brugt fra Tyskland

|Posted by | Alle opslag, Sparetips
Grafisk sort bil

Foto: http://pixabay.com

Overvejer du at købe brugt bil, er det af flere årsager en fordel at vende blikket mod Tyskland. For det første er du i Danmark ofte nødt til at gå på kompromis med enten farve, udstyr, årgang eller antal kilometer. I Tyskland er brugtbilsmarkedet over 20 gange større, hvorfor chancen for at finde den helt rigtige bil er tilsvarende højere. For det andet er tyske biler ofte proppet med udstyr, fordi det sammenlignet med bilens tyske nypris er billigt ved indkøb. Sidst, men ikke mindst er der ofte en besparelse på mellem 5-15 % at hente ved import i forhold til det danske bilmarked.

Læs også: Hvad gør du, hvis en anden kører galt i din bil?

Køb

Køb er det rigtige valg for dig, hvis du selv har finansieringen på plads og ikke vil bekymre dig om, hvornår bilen skal afsættes. Det store spørgsmål ved import er afgiften på bilen. CarSelect kan for 500 kr. forhåndsvurdere bilens afgift, så du kender slutprisen, inden du bestemmer dig for, om du vil importere den givne bil. Virksomheden kan levere bilen på danske plader inden for fem hverdage. Til sammenligning er behandlingstiden hos SKAT 4-6 uger, hvis du selv importerer. Gennem CarSelect får du minimum 12 måneders garanti inkluderet hos den tyske forhandler.

Flexleasing

Flexleasing er for dig, som er på udkig efter en bil til over 300.000 kr. og ikke ønsker at stå med det fulde værditab. Flexleasing er i bund og grund periodevisbetalt afgift. Bilen indregistreres udelukkende i den aftalte leasingperiode – 12, 24 eller 36 måneder. Efter endt leasingperiode står bilen uden afgift og skal sælges videre. Det vil sige, at værditabet kun er omfattet af bilens pris og ikke afgiften. Jo dyrere bilen og afgiften er, jo større er besparelsen.

Splitleasing

Ved splitleasing er de samme regler gældende som ved flexleasing. Forskellen er, at du ikke beskattes af fri bil, idet der skelnes mellem privat- og erhvervskørsel. Er den månedlige ydelse 10.000 kr., og har du i løbet af en måned kørt 20 % privat og 80 % erhverv, så får du og din arbejdsplads en regning på henholdsvis 2.000 kr. og 8.000 kr. Fordelingsnøglen fastsættes via en GPS-anordning, der installeres i bilen ved indgåelse af aftalen.

Køb_vs_flex_split.jpeg

På billedet oven for fremgår en sammenligning af omkostningerne ved køb kontra flex- og splitleasing. Udgangspunktet er en leasingperiode på 12 måneder samt en bil til en værdi af 1.000.000 kr. med en afskrivning på 30 %.

Se også: Skadet bil? Her er dit erstatningskrav!

Uanset om du køber eller leaser, er det nødvendigt med en bilforsikring. Om du nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring, eller også tegner en kaskoforsikring, er der stor forskel på priserne. F.eks. har din alder en stor betydning for prisen. Hvis du tjekker markedet for bilforsikringer igennem, kan der være rigtig mange penge at spare på dine forsikringer. Vi analyserer jævnligt priserne på markedet. Så hvis du kigger på vores sammenligningsportal, kan du finde den forsikring, der passer bedst til lige netop dig, din bil og størrelsen på din pengepung. Om det så er fra Alka, Bauta, Alm. Brand eller en helt tredje.

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *