10 ting der sker med din telefon i udlandet

|Posted by | Alle opslag, Mobilabonnement, Tips og tricks
Tags: , ,

telefon i udlandet

Telefon i udlandet – forbered dig:

En telefon i udlandet er nødvendigvis ikke en glad telefon. Hvis du er en af de heldige, som kan pakke solcremen, klipklapperne og resten af sydfrugterne lige om lidt, når efterårsferien skydes i gang, burde du tage et kig herunder. For mens du kan sætte dig stille og roligt tilbage langt væk fra pligter og deadlines, er din trofaste følgesvend først lige begyndt på det hårde arbejde.

For som din telefon efterhånden indeholder alt lige fra dit kamera til dit kort, vil den uanset hvad gøre din tur endnu lettere… Eller vil den? – Vi giver dig her, 10 ting der sker med din telefon i udlandet, du burde kigge igennem inden grænsen krydses til varmere himmelstrøg.

1. Dine netværksindstillinger går amok!

telefon i udlandet

Fra øjeblikket hvor du sætter dine ben på udenlandsk grund og slukker fra flytilstand, vil du blive bombarderet med beskeder fra din udbyder, som vil spørge dig om at opdatere dette og synkronisere noget andet. Medmindre du selvfølgelig har bestilt udlandstelefoni, så vil du måske slippe for en procentdel. Men din telefon vil stadig være ekstra opmærksom på de nye forhold, og din udbyder vil sende dig bekræftelser på, at du bare kan bruge mobilen, som du gør hjemme.

Læs også: Infografik: Hvad gør du, hvis dit flyselskab går konkurs?

2. Hotellets wi-fi bliver din bedste ven og værste fjende.

telefon i udlandet

Det giver helt sikkert god mening at bruge hotellets wi-fi, når der er mulighed for det – og derved gemme noget data til alle #throwback billederne, som skal lægges op, når du engang er hjemme og regnen pisker ned.

Problemet er bare, at alle andre på hotellet sandsynligvis har den samme ide, så din internetforbindelse bliver irriterende langsom.

Og du er formentlig nødt til at indtaste din mail på flere tvivlsomme hjemmesider hver gang, du skal have adgang til wifi, hvilket betyder, at du vil blive bombarderet med reklamer fra et udenlandsk teleselskab resten af livet.

3. Du vil aldrig slippe din frygt for data roaming

telefon i udlandet

Selvom taksterne for data roaming er blevet sat ned siden maj 2016, vil enhver form for brug af data i udlandet stadig være en dyr fornøjelse. Og hvis du fortsætter med at bruge løs af data, ligesom du ville gøre derhjemme, uden at tage imod din udbyders tilbud på udlandstelefoni, kan du se frem til en regning derhjemme, som ville få de fleste øjne til at løbe i vand.

En god nyhed for mange danskere og især Odenses borgmester Anker Boye, som for et par år siden tog en mobilregning med hjem i kufferten på 250.000 kroner, er dog, at roaming taksterne indenfor EU bliver fuldstændig fjernet fra den 15 juni 2017.

Det skal dog også siges, at rigtig mange af de danske udbydere allerede i dag tilbyder mulighed for at bruge din telefon i udlandet inkluderet i deres abonnementer, hvilket betyder, at du kan bruge din mobil i flere udvalgte lande også udenfor EU uden at betale ekstra. 

Sammenlign uafhængigt mobilabonnementer i dag – og find det billigste for dig.

Uanset hvad vil du dog aldrig helt slippe tanken om det stigende beløb, der tikker ind på din bankkonto hver eneste gang, du uploader et selfie fra ferieparadiset.

Læs også: Hjælp! Hvilket mobilabonnement skal jeg have med på rejsen?

4. Du vil løbe tør for hukommelse

telefon i udlandet

Vi kender det alle. Du har downloadet en film samt millioner af musiknumre til turen, så din telefon allerede er propfyldt, inden du har haft chancen til at instagramme udsigten fra flyets vindue og gøre alle opmærksomme på, at du er på vej til solskin og bare tæer i sandalerne.

Snart kommer det at tage et billede af en fancy cocktail til at betyde en længere diskussion om hvilke apps, du skal slette for at gøre plads til dit nye billede.

Undgå denne situation ved at sende dine billeder til skyen, hvad enten det er iCloud, Google Cloud eller en tredje løsning. Så er du ligeledes sikker på, at dine værdifulde minder ikke forsvinder, når du sætter benene på dansk grund igen.

5. Sand, sand alle vegne

telefon i udlandet

Ligesom sand altid har en tendens til at gemme sig alle mulige steder i dine bukser, kan du være helt sikker på, at dette også vil ske med din telefon.

På et eller andet tidspunkt vil du selvfølgelig finde det skjult under dit mobilcover, men du skal ikke være overrasket, hvis du også finder det omkring dit batteri og simkort på din kære følgesvend.

Giv din telefon en hurtig omgang med en fin børste øjeblikkeligt efter, at du har forladt stranden, for at undgå knas på linjen.

6. Farvel batteri

telefon i udlandet

At kigge på en skærm i høj solskin er ikke det nemmeste. Udover at få ubehagelige rynker i panden, er du formentlig nødt til at skrue lysstyrken helt op, hvilket vil tappe dit batteri for endnu mere energi. Dit batteri vil derfor dø hurtigere, end du kan nå at spise dig igennem samtlige dele af morgenmadsbuffeten ovenpå en forfærdelige morgen løbetur op ad kyniske stigninger.

Oveni kommmer selvfølgelig det faktum, at dit batteri allerede er hårdt belastet af alle de feriebilleder som skal tages og herefter lægges op på Facebook, også kaldet den store batterityv.

Men bare rolig, hjælpen er på vej. For som altid er der apps på markedet, som kan redde dig. Download apps såsom Juice Defender eller Battery Doctor, og hjælp din telefon til at holde ud på de lange sommernætter.

7. Din telefon vil blive ulækker – rigtig ulækker

telefon i udlandet

Det er jo ingen hemmelighed at din telefon i forvejen er en omvandrende bakteriebombe, men nu kan du ligeså godt forberede dig på at gange dette faktum med 100.

En kombination af sved, solcreme og klistrede sangria hænder vil komme til at betyde, at din telefon vil blive mere frastødende end nogensinde før. Et lag af alle mulige eksotiske rester vil altså pakke din telefon ind, som på ingen måde burde være relateret til noget stykke teknologi nogensinde!

Men forhåbentlig vil du altid være i gruppe med typen, som har vådservietter med – brug en af dem til at give din telefon et forfriskende pift ovenpå en dag, som ligeså godt kunne have været på Roskilde Festival  

8. Ikke flere drillerier ved poolen

telefon i udlandet

I de gamle feriedage kunne det nemt ske, at en eller anden blev skubbet i poolen til deres egen store overraskelse, hvor den eneste bekymring var våde bukser og en ødelagt frisure (eventuelt også et ødelagt venskab).

I dag lever vi til gengæld i stor frygt for at ødelægge vores kæreste gadgeteje og annoncerer højlydt “MIN TELEFON ER I MIN LOMME” hver gang, vi er nær vandet: den officielle forståelse af, at drillerier ved poolen er udelukket.

Men vi kender vel alle typerne, som altid lige skal tage tingene lidt længere, end hvad godt er. Derfor kan du vælge at tilkøbe en forsikring til din mobil hos de fleste mobilselskaber, så du er sikret en ny telefon, hvis den gamle overgiver sig til vandets kraft. En mobilforsikring behøves ikke at koste en bondegård, og du kan altid frit tjekke, om lige netop din udbyder tilbyder forsikring som tilkøb. Af mobilselskaber som tilbyder forsikring af mobilen kan blandt andet nævnes Call Me, Telia, Telenor og 3.

9. Du vil miste den

telefon i udlandet

Bedste scenarie: din telefon har gemt sig under den kæmpe eksplosion af tøj, håndklæder og badetøfler som tager det meste af gulvpladsen i dit hotelværelse

Værste scenarie: Du forlader en lidt skummel bar klokken 4 om natten efter både at have mistet din telefon og hjerneceller til fordel for kolde øl og en høj promille. 

I dag har de fleste telefoner “heldigvis” en eller anden version af en “find min telefon” funktion, hvor man har givet enten Apple eller Google lov til, at identificere ens telefons position.

Brugbart hvis du har glemt din smartphone ved en fejl i din vens værelse eller i hotellets restaurant, men ikke så hjælpsomt, hvis nogen ubemærket har taget din telefon ud af din taske, eller at du, mod din vilje, har tabt den i det store mørke hav.

Sørg for at din rejseforsikring eller indboforsikring dækker over gadgets eller tilkøb en mobilforsikring, og vær klar på i flere tilfælde at spendere flere timer på den lokale politistation for at få et særligt nummer, så din forsikring kan punge ud for den stjålne genstand.

10. Du vil efterhånden glemme alt om den

telefon i udlandet

Jo mere du kommer i feriestemning, desto mindre vil du formentlig bekymre dig om dit daglige afhængighedsforhold til din telefon.

Så snart du ligger ved et turkis blåt hav og alle dine bekymringer er skyllet med bølgerne ud i havet, er det lige pludseligt ikke så vigtigt at tjekke Facebook hvert tiende minut.

Pak din telefon ind i sikkerhed og nyd din digitale detox kur.

Læs også: Skal du have en afbestillingsforsikring til rejsen?

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *